JS-Gadget1

duminică, 3 martie 2013

Cum poti scapa definitiv de hemoroizi?


Ce sunt hemoroizii si ce favorizeaza aparitia lor:
Hemoroizii sunt dilatatiile venelor situate la nivelul canalului anal, acestia apar de cele mai multe ori la persoanele adulte si de regula se clasifica in 2 categorii: hemoroizi interni si hemoroizi externi. Aparitia hemoroizilior este favorizata de varsta inaintata, constipatie, sarcina, boli de ficat, etc.

Cum puteti scapa de hemoroizi, fara ajutorul medicului?
Inca de la primele simptome ale acestei boli trebuie actionat in consecinta pentru a evita agaravarea si interventiile chirurgicale. Pentru a scapa de hemoroizi fara ajutorul medicului, specialistii ne recomanda: un amestec de musetel si troscot, odata realizat acest amestec de plante, se infuzeaza cu 250 ml de apa fiebinte. Inaintea meselor principale se consuma zilnic cate 3 cani cu ceai, timp de cel putin o luna. Se recomanda bai calde, ele fiind foarte linistitoare si curatitoare, insa acestea nu trebuie facute in exces doarece poate agrava mancarimea anala. De asemenea un rol important il are pelinul fiind o planta recomandata in tratamentul hemoroizilor, datorita proprietatilor calmante, dar se poate utiliza si sub forma de ceai. Pentru a atenua durerile din timpul scaunelor se poate aplica ulei de masline virgin.

Dieta folosita pentru a scapa definitiv de hemoroizi:
Un rol deosebit de important pentru inlaturarea definitiva a hemoroizilor, il are dieta, care trebuie sa contina cat mai multe fibre si consumul de lichide precum: ceaiuri, apa plata si sucuri naturale, cel putin 2 litri pe zi. In ceea ce priveste alimentatia, asigurati-va ca exista alimente precum: cerelae integrale, mere, spanac, brocoli, morcovi, sau portocale. Sunt recomandate sucurile de coacaze rosii sau negre, fiind o sursa foarte bogata de minerale si vitamina C. Evitati consumul alimentelor care provoaca constipatie si consumati alimente bogate in fier precum: ficatul de pui, prune, caise uscate, seminte de floarea soarelui, ton si pepenele galben.

Efortul fizic, un factor important in incercarea de a scapa definitiv de hemoroizi!
Efortul fizic este unul dintre cei mai importanti factori in tratarea si eliminarea hemoroizilor. Pentru a ajuta la eliminarea hemoroizilor evitati sezutul pe scaun, sau statul in picioare perioade lungi de timp. Nu ridicati obiecte grele care pot pune presiune pe zona rectala si pot dauna grav tratamentului impotriva hemoroizilor. Este bine de stiut ca mersul pe jos ajuta in vindecarea acestei boli, insa nu trebuie facut un efort sustinut deoarece apare transpiratia care nu este deloc benefica. Pe langa plimbarile usoare puteti opta pentru innot, sau yoga.

Tratamente medicale pentru a scapa definitiv de hemoroizi:
O alternativa la metodele enumerate mai sus, este tratamentul medical. Una dintre metodele medicale in incercarea de a scapa de hemoroizi o reprezinta dilatatia anala. In prezent aceasta metoda nu este foarte utilizata, insa atunci cand este folosita are ca scop eliberarea pacientului de dureri, prin dilatarea artificiala a muschiului sfincterului anal. Folosirea bandei elastice este una dintre cele mai vechi metode in tratarea hemoroizilor si consta in aplicarea unei benzi elastice la baza hemoroidului, pentru a oprii sangerarea. Metoda benzii elastice este o metoda rapida si eficienta. Terapia prin injectie se face prin injectarea unui agent de intarire in hemoroid, iar acest tratament este folosit cu precadere la oamenii in varsta.

Inghetarea hemoroidului este o metoda folosita foarte putin in prezent deoarece este dureroasa si provoaca complicatii Aceasta metoda reprezinta atingerea hemoroidului cu ajutorul unui aparat de inghetat. O alta metoda dureroasa este electrocautizarea care distruge tesutul hemoroidal cu ajutorul electricitatii. Operatia cu laser provoaca micsorarea hemoroidului si se foloseste pentru a coagula sangele din interiorul acestuia. Aceasta metoda este una dintre cele mai folosite deoarece nu expune pacientul la riscuri. Operatia de hemoroizi este folosita doar in cazuri extrem de grave, iar aceasta interventie implica taierea hemoroidului, insa in urma acestei metode pot aparea efecte adverse. Datorita costurilor ridicate si neplacerilor provocate, pacientii ocolesc aceste metode medicale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu